Rade se želi dokazati na San Siru

Rade Krunić i Torino FC - pregovori stopirani na 12 mečeva!

Veznjak Milana i reprezentacvije Bosne i Hercegovine Rade Krunić mogao bi biti jedna od meta italijanskih novinara ovog ljeta kada su u pitanju transfer špekulacije. 

Fočak je prošle godine pojačao redove Rossonera u transferu vrijednom osam miliona eura. Potpisao je ugovor na pet godina, ali nakon samo jedne sezone mogao bi otići.

Proteklih sedmica se dosta piše o tome pa se pominju i imena klubova koji ga žele u svojim redovima - Udinese i Torino. Upravo ova druga ekipa je baš 'zagrizla', ali Krunić ju je ohladio barem na 12 utakmica.

Kako prenosi Calciomercato.com, pregovori između dvije strane su blokirani jer Rade želi ostati u Milanu i u narednih 12 utakmica to dokazati rukovodstvu kluba.

Krunić želi do kraja Serije A odigrati najbolje što može kako bi pokazao da za njega ima mjesta na San Siru što je uvidio i trener Stefano Pioli koji mu je često davao šansu i u prvoj postavi tokom decembra i januara. Ukupno je do sada upisao 11 utakmica u svim takmičenjima prije nego što se povrijedio početkom februara.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Torino nije potpuno otpisan za njega već je samo na čekanju i pregovori bi mogli biti nastavljeni u zavisnosti od toga kakav će biti Radetov staus do kraja sezon u Milanu. Po završetku iste naš reprezentativac će svakako imati jasniju sliku.

Inače, Krunić, Milan i cijela Seria A danas čekaju važne informacije sa sastanka na kojem između ostalog učestvuju predstavnici Nogometnog saveza ove zemlje i ministar sporta Vincenzo Spadafora. Na istom bi trebala biti donesena konačna odluka o šampinatu za kojeg se svi nadamo da će biti nastavljen sredinom juna.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.