Dan istine!
Foto - EPA

Italijani donose odluku

Dan istine!

M. Šljivak

Italijanski ministar sporta Vincenzo Spadafora danas će održati videokonferenciju sa čelnim ljudima italijanskog fudbala i večeras ćemo znati konačnu odluku o nastavku sezone na Apeninima.

Klubovi Serije A i Serije B odavno već treniraju i spremni su da nastave sezonu. Planiran je povratak na teren je od 13. juna, a u opciji je još 20. juni.

Ipak, konačna odluka o datumu nastavka sezone bit će poznata danas. Na sastanku će se razgovarat o datumu početka i medicinskom protokolu, kao i o TV pravima i terminima utakmica, koja su jako bitna za nastavak sezone.

Italijanski mediji tvrde da bi se lako moglo desiti da sezona krene 12. i 13. juna utakmicama italijanskog Kupa između Juventusa i Milana, te Napolija i Intera, a da prvenstvo počne sedam dana kasnije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ono što je izvjesno je to da će se sezona nastaviti. Ministar Spadafora nedavno je potvrdio da je spreman da da zeleno svjetlo za nastavak sezone, klubovi su spremni i gotovo da nema dileme da će se fudbal u Italiji ponovo igrati.

Ipak, sve će biti poznato večeras po završetku sastanka čelnih ljudi fudbala na Apeninima i ministra Spadafore, a videokonferencija počinje od 18:30 sati.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi