Aulas nastavlja upozoravati na posljedice prekida francuskog šampionata

"Zbog prekida sezone naši igrači će do prelaznog roka postati nevidljivi"

Predsjednik Lyona Jean-Michel Aulas se počeo miriti s činjenicom da se bez obzira na sve žalbe i apele fudbalska sezona u Francuskoj neće nastaviti.

Međutim, Aulas je i dalje ogorčen i nastavlja upozoravati na moguće posljedice koje će potpuni, prijevremeni, prekid sezone imati na francuski fudbal i klubove.

Tako 71-godišnji predsjednik smatra da će se prekid sezone negativno odraziti i na prelazni rok, tačnije da će francuski klubovi teško prodati igrače ovog ljeta što znači i da će biti umanjeni njihovi prihodi.

"Ovog ljeta će prelazni rok biti u modu pauze zbog očiglednog razloga. U Francuskoj, gdje je liga najvjerovatnije definitivno suspendovana, ćemo imati naše igrače koji više neće biti vidljivi", izjavio je Aulas za France Info, pa dodao:

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Klubovima iz inostranstva koji bi eventualno mogli investirati u naše igrače su sezone odgođene i kasnije će završiti. Do 30. juna će postojati pravi problem na računima francuskih klubova. Vjerovatno će ovo biti propuštena prilika za zaradu stotina miliona eura".

Prvobitno suspendovana sezona u Francuskoj je zvanično potpuno prekinuta krajem aprila. Zetečeno stanje na tabeli je priznato kao konačno i Lyon je nakon skoro dvije i po decenije ostao bez Evrope.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.