"Nadam se da će Lazio uzeti Scudetto, a da ćemo onda mi zadati konačni udarac Juventusu"

Liga prvaka bi se trebala nastaviti u augustu

"Nadam se da će Lazio uzeti Scudetto, a da ćemo onda mi zadati konačni udarac Juventusu"

UEFA planira sezonu Lige prvaka završiti u augustu, a elitno takmičenje bi se, prema špekulacijama, trebalo nastaviti preostalim revanš mečevima osmine finala, 7. i 8. augusta.

Jedan od revanš mečeva koji tek trebaju biti odigrani je i onaj Juventusa i Lyona, na Allianz stadionu u Torinu.

Francuski tim je u prvom meču na svom terenu slavio pobjedu 1:0 i nada se da može izbaciti italijanskog velikana iz Lige prvaka. Inače, Liga prvaka je jedino što je ostalo Lyonu nakon prekida fudbalske sezone u Francuskoj.

Lyon je zbog odluke o prijevremenom prekidu prvobitno suspendovane sezone ostao bez plasmana u narednu sezonu evropskih takmičenja. Jedino što sada može "spasiti" tim Rudija Garcije je čudesan scenarij u ostatku sezone 2019/2020 Lige prvaka.

Ipak, prvo valja elminisati Juventus, a u Lyonu se svi nadaju da će se to i desiti. Posebno bi sunovrat torinskog velikana volio vidjeti kondicioni trener Paolo Rongoni, koji je ne tako davno radio u Laziju i Romi.

"Nadam se da će Scudetto otići u ruke Lazija i da će onda Juve igrati za prolaz u Ligi prvaka nakon gubitka titule", rekao je Paolo Rongoni za Radio Incontro Olympia, pa nastavio:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Nadam se da će u njihovoj ekipi doći do velike zbrke i da ćemo im mi zadati konačni udarac".

"Sigurno će biti u boljoj formi nakon 12 utakmica nego mi. Jedino što nam može ići na ruku jeste da se njihovi planovi izjalove. To bi stvorilo unutarnji cunami. To je jedino što može uvećati naše izglede", poručio je Rongoni.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi