Nova sezona Ligue 1 počinje 23. augusta?

Navodno je odluka donesena

Nova sezona Ligue 1 počinje 23. augusta?

U Francuskoj je krajem aprila odlučeno da se fudbalska sezona suspendovana zbog pandemije novog koronavirusa poptuno prekine.

Kada je Ligue 1 u pitanju, PSG je proglašen novim-starim prvakom, određeni su putnici u niži rang i u evropska takmičenja.

Bilo i negodovanja zbog ovakve odluke, ali su se Francuzu brže-bolje okrenuli planovima za narednu sezonu.

Francuski RMC Sport upravo piše da je LFP (Ligue de Football Professionnel) već donio odluku o datumu početka nove sezone Ligue 1, a to je navodno 23. august.

Sezona 2020/2021 Ligue 2 bi trebala početi dan ranije, 22. augusta.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Treba napomenuti da nema zvanična potvrde gore navednih informacija, ali i da UEFA treba potvrditi datume koje odredi LFP.

Podsjetimo, fudbalska sezona 2019/2020 u Francuskoj je suspendovana 8. marta, da bi zvanično bila prekinuta 30. aprila.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi