Boji se za svoje zdravlje

Strah od korone jači od svega: Kante se vratio na trening Chelseaja uz nevjerovatan uslov

Endin Čaušević

Fudbaleri Chelseaja prije nekoliko sedmica počeli su trenirati u svom trening centru, a na treningu se jedino nije pojavio N'Golo Kante.

Kante je od kluba tražio da ne trenira s ekipom već da nastavi raditi u kućnoj izolaciji jer se boji zaraze koronavirusa. Francuski fudbaler je dobio dozvolu da ne dolazi u trening centar, a postoji čak opcija da propusti ostatak sezone.

Međutim, iz Chelseaja su poručili da razumiju Kantea zbog porodičnih dešavanja. Naime, njemu su otac i brat preminuli zbog problema sa srcem, a postoji mogućnost da Kante također ima iste zdravstvene tegobe i zbog toga ne želi ništa da rizikuje.

Kante je prije dvije godine doživio dramu u svlačionici kada se srušio ispred saigrača, ali mu tada pregledi nisu otkrili srčane probleme.

Ipak, nakon dvije sedmice Kanteu je očito dosadilo da trenira u kućnoj izolaciji i odlučio se vratiti u trening centar. On je danas odradio trening, ali je imao uslov da to uradi potpuno sam, te da trenira na drugom terenu i daleko od ostatka ekipe.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.