Takva se šansa jednom u životu ukaže

Odbio životnu šansu i odlazak u Real Madrid, a sve zbog - nervoze!

Edmir Škorić

Nizozemski defanzivac Bert Konterman je 1999. godine mogao da zaigra u velikom Real Madridu, jednostavno se uplašio takve situacije.

On je te godine potpisao za Feyenoord, da bi godinu dana kasnije otišao u Glasgow Rangers. Imao je na stolu ponudu koju inače mnogi mogu samo sanjati, ali na kraju je odbio priliku da obuče dres slavnog Reala.

"Leo Beenhakker je bio moj trener i trener Reala. Rekao mi je da me Real Madrid želi, ali sam mu govorio da se vjerovatno šali i da mu ne mogu vjerovati. U mislima, moj sljedeći potez trebao je biti Njemačka ili Velika Britanija jer sam dobro govorio njemački, a engleski prilično dobro. Španija je bila malo zastrašujuća i bio sam previše nervozan zbog činjenice da bi mogao igrati u Realu i da moram da učim španski jezik", rekao je Konterman, dodavši:

"Mislim da kao ljudsko biće u to vrijeme nisam bio spreman na taj korak u Real Madrid", dodao je.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Na kraju je ostao i sa strane gledao kako Real Madrid osvaja Ligu prvaka u sezoni 1999/2000. Pomalo je kasnije i žalio zbog svoje odluke.

"Možda sam napravio glup potez, Real je stvarno bio ozbiljan. Imao sam novinske članke, čuvao sam ih jer mi nisu vjerovali da bi mogao preći u Real Madrid", dodao je.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.