EPA

Ubjedljiv trijumf u finalu

Red Bull Salzburg po sedmi put osvojio austrijski Kup

Fudbal se u Austriju vratio današnjim finalom Kupa između Red Bull Salzburga i Austrije Lustenau.

Oba kluba su večeras na stadionu Wörthersee u Klagenfurtu bez podrške navijača odmjerili snage, a očekivano trofej je osvojio Red Bull Salzburg koji je slavio s uvjerljivih 5:0.

Salzburg je ipak preopasan i preozbiljan da ne odnese još jedan trofej u vitrine, a pitanje pobjednika je praktički bilo riješeno već u prvom poluvremenu.

U 20. minuti "Bikovi" su poveli golom koji je postigao Szoboszlai, da bi samo minutu kasnije bilo 2:0 na semaforu zahvaljujući autogolu Stumbergera. Nastavio je Salzburg dominirati i u nastavku. Do kraja viđena su još tri gola u mreži Austrije Lustenau za konačnih 5:0.

Nastup u finalu je, s druge strane, za Austriju Lustenau već bio historijski rezultat.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.