Lider "izdao" bundesligaše: Ekipni treninzi tekli punom parom...

Austrijska Bundesliga dobila video dokaze

Lider "izdao" bundesligaše: Ekipni treninzi tekli punom parom...

U Austriji je postignut dogovor da se takmičenje u suspendovanoj Bundesligi nastavi 2. juna, dok će se fudbal u ovoj zemlji zvanično vratiti 30. maja kada će biti odigrano finale kupa.

Klubovi austrijske Bundeslige su dobili zeleno svjetlo za nastavak ekipnih treninga od 16. maja, dok su individualni treninzi fudbalera već dozvoljeni.

Međutim, čini se da nisu svi poštovali i čekali upute vlasti i fudbalskog saveza. Tačnije, čini se da lider na tabeli LASK nije "igrao pošteno".

LASK je otpužen da je prekršio odredbe, te da je u tajnosti već počeo održavati ekipne treninge. Ostalih 11 klubova Bundeslige je reagovalo zajedničkim saopštenjem u kojem se ističe da se oni osjećaju "zlonamjerno izdanim".

Jasno je, LASK je ranijim startom ekipnih treninga želio steći prednost nad konkurentima, pred nastavak sezone.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Nakon što je čitav slučaj dospio u medije, oglasila se i organizacija Bundeslige:

"Nekoliko snimaka koji pokazuju treninge ekipe LASK-a su poslani austrijskoj Bundesligi danas. Suprotno odluci Bundeslige od 16. aprila 2020 (treniranje u malim grupama), snimci pokazuju izvođenje regularnih ekipnih treninga... Na bazi ovih dokaza, Upravni odbor je inicirao istragu zbog mogućeg kršenja osnovih principa i ideja o fair-playju, te je zatražio komentar od kluba".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi