Fudbalsko carstvo Red Bulla se širi i na Rusiju?

Cijena je četiri miliona eura

Fudbalsko carstvo Red Bulla se širi i na Rusiju?

Red Bull planira proširiti svoje fudbalsko carstvo, a čini se da je naredna destinacija za ulaganje kapitala Rusija.

Ova kompanija već u svojoj "ergeli" ima nekoliko fudbalskih klubova, a posljednji fudbalski posao je skopljen nedavno kada su se spojili Red Bull Brasil i Bragantino i nastao "Red Bull Bragantino".

Tu su naravno i puno poznatiji klubovi poput Salzburga, Leipziga i New York Red Bullsa.

Ruski Sport-Express piše da Red Bull sada želi kupiti i tamošnjeg prvoligaša Ufu.

Navodno bi Ufa mogla biti prodana Austrijancima za oko četiri miliona eura.

Još jedna fudbalska imperija je navodno "naciljala" Ufu. Navodno su i bogati vlasnici Manchester Cityja (City Football Group) u potrazi za novim klubom u koji bi upumpali novac, a upravo im je klub sa Nedtyanik stadiona zapao za oko.

Ipak, čelnici Ufe bi radije prepustili klub u ruke Red Bulla koji ima razvijenu mrežu akademija širom svijeta i koji se u dobrom dijelu bazira na razvoj mladih igrača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi