Austrijska Bundesliga ima novog lidera, a još se nije ni nastavila!

LASK saznao kaznu

Austrijska Bundesliga ima novog lidera, a još se nije ni nastavila!

Austrijska Bundesliga je, kao i većina fudbalskih takmičenja, prekinuta polovinom marta zbog globalne pandemije novog koronavirusa.

Takmičenje je prekinuto nakon kompletiranja regularnog dijela sezone, a u međuvremenu je odlučeno da će se nastaviti - nastavak sezone Bundeslige se očekuje naredne sedmice (2. juni).

U najboljoj poziciji pred razigravanje za prvaka bio je LASK, međutim, klub iz Linca je sve prokockao, glupim i nepoštenim potezom.

Naime, LASK je odlučio u tajnosti održavati ekipne treninge prije nego što su oni dozvoljeni (od 16. maja). Cilj je bio jasan: Steći prednost u odnosu na konkurente pred nastavak sezone.

Uhvaćen je austrijski prvoligaš na djelu, OFB (Austrijski fudbalski savez) je dobio snimke ekipe LASK-a u trenažnom procesu, a ostali bundesligaši su su poručili da se osjećaju "zlonamjerno izdanima".

Odmah je pokrenuta istraga, a danas je LASK saznao svoju kaznu. Naime, klub iz Linca je sankcionisan oduzimanjem šest bodova i novčanom kaznom od 75.000 eura.

LASK će se sigurno žaliti, ali je teško vjerovati da će sankcija biti ublažena. Inače, klub sa sjevera Austrije je i dobro prošao s obzirom da se suočavao i sa potpunom izbacivanjem iz takmičenja, iz Saveza itd...

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Tako će se austrijski šampionat nastaviti sa novim liderom, Salzburgom, i može se raći da je aktuelni prvak jako blizu novoj tituli.

LASK je nakon regualrnog dijela sezone imao 27 bodova, što znači da će nakon oduzimanja u razigravanje ući sa 21 bodom. Naći će se umjesto na prvom, na drugom mjestu iz Salzburga koji ima 24 boda. Bečki Rapid je treći sa 20 bodova, Wolfsberger četvrti sa 19...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi