Foto - EPA

Nula zaraženih na 1130 uzoraka

Odlične vijesti iz Engleske: Bez pozitivnih u četvrtoj rundi testiranja

Midhat Šljivak

Nakon četvrte runde testiranja na koronavirus među klubovima engleske Premier lige potvrđeno je da nema pozitivnih rezultata.

Nakon što je u prva tri kruga testiranja bilo pozitivno 12 članova ekipa iz Premiershipa, četvrto obavljeno testiranje među 1130 uzoraka nije otkrilo prisustvo koronavirusa.

Ovo je svakako veoma dobra vijest pred nastavak sezone u Premier ligi koji je zakazan za 17. jun i potvrda da se odradio odličan posao u borbi protiv virusa.

Nastavak sezone u društvu najboljih engleskih klubova kreće sa zaostalim utakmicama 28. kola (City - Arsenal, Aston Villa- Sheffield Untied), dok će ostatak timova na teren 19. ili 20. juna.

Pored Premiershipa nastavit će se i takmičenje u FA Kupu. Četvrtfinalni susreti bi se trebali igrati 27. i 28. juna, dok su za polufinala za sada rezervisani 11. i 12. juli. Finale bi se trebalo igrati 1. augusta.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.