Neće biti produžetka saradnje

Još jedan odlazak iz Mostara: Dario Rugašević nije postigao dogovor s HŠK Zrinjski? · Saznajemo

Midhat Šljivak

HŠK Zrinjski će očigledno poprilično izmijeniti ekipu u ljetnom prelaznom roku.

Mostarski tim već je objavio rastanak s Ivanom Čurjurićem, sigurno odlazi i Damir Šovšić, a jako blizu odlaska je još nekoliko fudbalera.

Rukovodstvo mostarskog tima najavilo je razgovore s igračima kojima ističe ugovor. S nekima od njih su razgovori već obavljeni, a kako SportSport.ba saznaje, dogovor o novom ugovoru nije postignut s Darijom Rugaševićem.

Kako saznajemo, razgovori između dvije strane o novom ugovoru su vođeni prethodnih dana. Ipak, do dogovora nije došlo, pa će prema svemu sudeći 29-godišnji lijevi bek napustiti Plemiće.

Rugašević je član Zrinjskog postao u oktobru 2018. godine. Protekle sezone je nastupio u ukupno 20 utakmica i ima učinak od tri asistencije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dario Rugašević FK Tuzla City Pozicija: DF

Statistika

18 nastupa
18 kao starter
4 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova

Prije Plemića ovaj 29-godišnji fudbaler je igrao za Cibaliju, RNK Split, rumunski Gaz Metan i Piast Gliwice. Listu klubova će prema svemu sudeći proširiti naredne sezone, jer su šanse za njegov ostanak Pod Bijelim brijegom svedene na minimum.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.