Nadamo se da će igrati bitnu ulogu u novoj sezoni

Promjene u ABA i ABA 2 ligi: Ko će nastupiti, šta čeka bh. predstavnike? · Saznajemo

Samir Mlaćo

Pandemija koronavirusa prekinula je i košarkaška takmičenja, pa klubovi u ABA i ABA 2 ligi već počinju sa pripremama za novu sezonu.

Jasno je da će biti veoma uzbudljivo, a poznato je da je ABA liga okončana bez prvaka, te nema ni ispadanja.

Novi članovi su Borac iz Čačka i Split, dok SportSport.ba iz dobro obaviještenih izvora saznaje da će u ABA ligi naredne sezone nastupati i trećeplasirana momčad iz protekle sezone ABA 2 lige MZT Skopje.

Naime, momčad Primorske je bankrotirala i otvoren je prostor za MZT Skopje.

Kada je ABA 2 liga u pitanju, i tu će biti promjena prema našim saznanjima.

Liga će prema svemu sudeći brojati deset klubova, a na Skupštini ABA lige je prije par dana izglasano da se svaka pozivnica za ABA 2 ligu mora platiti 50 hiljada eura. Te dvije pozivnice će dobiti dva crnogorska kluba: Studentski Centar i Podgorica, a ekipa Rogaške je zbog finansijskih problema odustala od takmičenja.

Crnogorci su to vjerovatno planski odmah i iskoristili.

U ABA 2 ligi bi tako u novoj sezoni nastupali: Helios, Gorica, Široki, Spars Realway, Sutjeska, Lovćen, Studentski Centar, Podgorica, Sloboda Užice i Zlatibor.

Saznajemo da je dopis da dobije pozivnicu poslala i KK Bosna Royal, no od toga nema ništa.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

Ono što je onima koji prate ligu i dobro poznaju klubove i njihove kvalitete vidljivo, jeste da će liga biti nikada slabija po kvaliteti, te da će to svakako biti i prilika za dva bh. predstavnika OKK Spars Realway i HKK Široki da se domognu vrhu, odnosno mjesta koja vode u ABA ligu gdje se već nalazi Igokea.

Nadamo se da će tako i biti, te da će se naša dva predstavnika mnogo toga pitati u novoj sezoni ABA 2 lige.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.