Mateo Drežnjak iz Širokog u Cedevita Olimpiju?

Najbolji košarkaš Širokog

Mateo Drežnjak iz Širokog u Cedevita Olimpiju?

Košarkaši HKK Široki jučer su opet počeli s treninzima nakon dvomjesečne pauze izazvane pandemijom koronavisua. 

Na treningu se se našla i braća Drežnjak,Dario i Mateo, trenunto najvrijedniji eksponati najtrofejnijeg košarkaškog kolektiva u Bosni i Hercegovini.

Mateo, koji je odnedavno postao i reprezentativac Hrvatske će teško ostati u dresu kluba s Pecare. Kako piše portal crosarka.com na adresu HKK Široki je stiglo nekoliko ponuda za ovog mladog sjajnog košarkaša. Taj portal kaže da se radi o nekoliko europskih klubova, a da je mladi Drežnjak najbliži dresu Cedevita Olimpije jer je navodno trener ljubljanskog tima Jurica Golemac Drežnjaka apostrofirao kao jednu od želja za iduću sezonu.

Kako god, teško je očekivati da ovaj košarkaš koji je doživio svoju punu afirmaciju u proteklih godinu dana ostane u Širokom, a klub s Pecare bi na ime odštete mogao solidno i zaraditi jer ovaj košarkaš ima važeći ugovor do 2021. godine. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi