Očigledno je upalilo

Kako je trener Flick motivisao Lewandowskog pred jučerašnji meč?

Bayern je jučer razbio Fortunu Dusseldorf na svom terenu sa ubjedljivih 5:0.

Sve je počelo autogolom Jorgenssena, da bi potom pogađali Pavard, Levandovski (x2) i Davies.

Jučerašnjim golovima je Roberto Lewandowski došao do zanimljivog dostignuća. Nezaustavljivi Poljak je sada postigao barem po gol protiv svakog tima koji se takmiči u Bundesligi.

A činjenicu da mu je do jučer "falila" samo Fortuna, iskoristio je trener Bayerna Hansi Flick - kako bi motivisao Poljaka.

"Rekao sam Robertu prije utakmice da sam iznenađen što još nije postigao gol protiv Fortune i da to treba što prije promijeniti... Naravno da je to i uradio", otkrio je nakon meča Flick.

Sjajni Robert Lewandowski je ove sezone već na 43 gola za Bayern u svim takmičenjima (37 utakmica).

Bayern, koji je u prethodnom kolu savladao Borussiju Dortmund, je pobjedom nad Fortunom otišao na +10 u odnosu na Milionere.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Borussia danas (18:00) gostuje kod fenjeraša Paderborna i samo pobjeda dolazi u obzir želi li tim Luciena Favrea zadržati barem teoretske šanse za titulu.

Milioneri su apsolutni favoriti u današnjem meču, a kladionica MOZZART na njihov trijumf nudi kvotu 1.35. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za duel Paderborna i Borussije Dortmund!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.