Sprema li Bayern zvučni transfer? Šuška se o dovođenju velikog talenta, Hoennes ne krije ambicije

Bavarci žele dečka koji je eksplodirao

Sprema li Bayern zvučni transfer? Šuška se o dovođenju velikog talenta, Hoennes ne krije ambicije

A. Čaušević

Bayern već desetljećima ne propušta priliku da u svojim redovima okupi najbolje i najtalentovanije njemačke fudbalere. 

Kai Havertz briljira ove sezone i naredna je velika stvar njemačkog fudbala. Sinoćnjim golom za pobjedu protiv Frebiurga stigao je do 35. gola u Bundesligi.

Tako je Havertz postao prvi fudbaler koji je dosegao tu cifru, a prije nego što je napunio 21 godinu. Ukoliko nastavi ovim tempom za kratko vrijeme će ući u listu od 10 najboljih strijelaca u historiji Bayer Leverkusena.

Apotekari su svjesni kakvog kapitalca imaju u svojim redovima, međutim kako obično u njemačkom fudbalu većina puteva vodi u Minhen neće biti iznenađenje ako izuzetno talentovani fudbaler dres Bayera zamijeni Bayernovim.

Mogućnost velikog transfer najavio je i počasni predsjednik bavarskog giganta, Uli Hoeness uz naglasak da će dosta zavisi od ekonomskih mogućnosti.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Sigurno bi nam se svidjelo imati ga u timu, ali trenutno ne poznajemo budućnost fudbala iz ekonomskog aspekta. Imamo mlad tim i mislim da počinje nova era", kazao je Hoeness.

Havertza želi cijela Evropa, posebice nakon odličnih igara. Velika je želja i bogataša iz Premiershipa. Njegov igrački karton do pandemije koronavirusa je koštao 100 miliona eura.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

tuanzebe
Gadi mi se bundes liga i bayern , svaka utakmica im jači trening...
5 3
Bulle
Haverc zavrsen transfer slkedece sezone Bayernov igrac
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi