Napušta Čelik po isteku ugovora

Huseinbašića zvao Zrinjski, u opciji i odlazak u Sloveniju · Saznajemo

Edmir Škorić

Krilni nogometaš Ermin Huseinbašić postaje slobodan igrač za 15 dana i po svemu sudeći neće se vraćati u Zenicu.

Huseinbašić je prošlog ljeta pojačao Čelik, no nakon samo godinu dana spreman je da promijeni sredinu.

Nekadašnji igrač gračačke Zvijezde, Slobode, Sarajeva i Bratstva ima nekoliko ponuda, a kako saznaje SportSport.ba, jedna od njih dolazi iz Slovenije, a druga od bivšeg prvaka Zrinjskog iz Mostara.

Ono što je sada sigurno, Huseinbašić ne planira igrati naredne sezone u dresu Čelika, koji nije ni dobio licencu za Premijer ligu, a u danima koji dolaze donijet će konačnu odluku o nastavku karijere.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prema našim informacijama, Zrinjski ga je zvao još i prije nego je prvenstvo prekinuto usljed pandemije koroanvirusa, pa ostaje da se vidi da li će Plemići i sada imati namjeru da angažuju brzonogog 26-godišnjaka koji može da igra po lijevoj i desnoj strani, ali po potrebi i u centru napada.

U dresu Čelika je u 17 nastupa u Premijer ligi postigao dva gola, a dobre partije pružao je tokom zimske pripreme u Antaliji, kada su se Zeničani spremali da na terenu izbore ostanak u ligi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.