Robijaši su rukovodstvu NK Čelik postavili 11 pitanja, mnoga su škakljiva

Traže se odgovori od NK Čelik

Robijaši su rukovodstvu NK Čelik postavili 11 pitanja, mnoga su škakljiva

Admin Čaušević

NK Čelik prolazi kroz najteži period u klupskoj historiji, a zeničkom klubu prijeti igranje u nižem rangu prvi put od prestanka agresije na BiH. 

Navjerniji navijači Čelika, popularni Robijaši su večeras izdali saopštenje u kojem su postavili 11 pitanja klupskom rukovodstvo. Odgovore će kako su naveli objaviti već sutra.

"UG Robijaši 1988 Zenica se ovim putem oglašava sa željom da započne interakciju sa javnosti i malo po malo krene iznositi naše planove za dalji rad i način pomoći našoj Svetinji.

Kao “Robijaši”, predali smo zahtjeve u Ministarstvo Pravosuđa, Upravu za indirektno oporezivanje i PU, gdje smo tražili aktuelno poresko dugovanje NK Čelik, te statut Kluba, na šta smo dobili odgovor da je Čelikov dug, ugrubo rečeno, “poreska tajna”. Uredu, nije problem, preko Kluba ćemo poslati isti zahtjev i pod moranjem, dobiti taj papir sa najnovijim aktuelnostima. Ministarstvo Pravosuđa se još nije oglasilo i vodimo se Statutom iz 2018. godine.

Uputili smo NK Čelik sljedeća pitanja, odgovore i reakcije ćemo objaviti sutra :

1) Posljednja dostavljena odluka o imenovanju članova upravnog odbora NK Čelik?

2) Posljednja dostavljena odluka o imenovanju ovlaštenih osoba za zastupanje i predstavljanje u NK Čelik?

3) Posljednja dostavljena odluka o izmjeni i dopuni statuta u NK Čelik?

4) Statut NK Čelik?

5) Generalni direktori NK Čelika od marta 2018 pa do današnjeg datuma (pismeno)?

6) Protokol potpisanog između Grada Zenice, NK Čelik Zenice i HAN Groupe iz aprila 2018. godine?

7) Zvanična pismena neopoziva ostavka Turskog „investitora”?

8) Škola nogometa Čelik Zenica (sva dokumentacija)?

9) Ugovor između Udruženja građana Nogometnog kluba Čelik i škole nogometa Čelik Zenica?

10) Ulaz-izlaz blagajne NK Čelik Zenica za period od marta 2018. godine?

11) Posljednja revizija kluba?

UG “Robijaši 1988” Zenica se ovim putem oglašava sa željom da započne interakciju sa javnosti i malo po malo krene...

Posted by UG Robijaši Zenica 1988 on Saturday, May 30, 2020

Ovo je samo početak, i grebanje na vrhu grebena, ali ljudi moraju znati, mora znati i Gradska Uprava da mi od ovog Kluba nećemo odustati, iako je ostavljen dželatu na klanje, mi nećemo dopustiti da skroz iskrvari. Nećemo dopustiti, jer smo mi krvarili, krvarili su neki prije nas, pa valjda neće morati i oni poslje nas. Jer mi ćemo svi proći, a Čelik će ostati.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zar Klub na svoj 75-i rođendan treba da bude ugašen? Neka je na obraz svima koji su manipulisali nama, našom ljubavi, našim danima i noćima provedenim uz Čelika, našim prijavama i kaznama, zabranama, suzama i osmijesima koje smo imali uz Čelik.

Neka im je na čast i obraz, a Robijaši neće zaboraviti, čak šta više, dobro ćemo podsjetiti svakog na svaku grešku učinjenu prema Klubu, jer zločin prema Čeliku, je zločin prema Robijašima, zločin prema Zeničanima i BH fudbalu. Mi smo dosta praštali, neka prašta neko drugi", navodi se u saopštenju. 

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MostarskiiRambo
Propo klub, k'o Osmansko carstvo. Ae marš nazad u Federalnu
3 4
Samoiskreno
Vjerovatno momci imaju dobru namjeru ali stara varalica iz Vakufa ce ih nalevatiti i ovaj put.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi