Još jedan odlazak iz Mostara: Dario Rugašević nije postigao dogovor s HŠK Zrinjski?

Neće biti produžetka saradnje

Još jedan odlazak iz Mostara: Dario Rugašević nije postigao dogovor s HŠK Zrinjski? · Saznajemo

M. Šljivak

HŠK Zrinjski će očigledno poprilično izmijeniti ekipu u ljetnom prelaznom roku.

Mostarski tim već je objavio rastanak s Ivanom Čurjurićem, sigurno odlazi i Damir Šovšić, a jako blizu odlaska je još nekoliko fudbalera.

Rukovodstvo mostarskog tima najavilo je razgovore s igračima kojima ističe ugovor. S nekima od njih su razgovori već obavljeni, a kako SportSport.ba saznaje, dogovor o novom ugovoru nije postignut s Darijom Rugaševićem.

Kako saznajemo, razgovori između dvije strane o novom ugovoru su vođeni prethodnih dana. Ipak, do dogovora nije došlo, pa će prema svemu sudeći 29-godišnji lijevi bek napustiti Plemiće.

Rugašević je član Zrinjskog postao u oktobru 2018. godine. Protekle sezone je nastupio u ukupno 20 utakmica i ima učinak od tri asistencije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dario Rugašević
Dario Rugašević FK Tuzla City FK Tuzla City Pozicija: DF

Statistika

18 nastupa
18 kao starter
4 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova

Prije Plemića ovaj 29-godišnji fudbaler je igrao za Cibaliju, RNK Split, rumunski Gaz Metan i Piast Gliwice. Listu klubova će prema svemu sudeći proširiti naredne sezone, jer su šanse za njegov ostanak Pod Bijelim brijegom svedene na minimum.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije