Pavić napustio Željezničar

U skladu s trendovima: Defanzivac (ne)popularnim potezom potvrdio odlazak s Grbavice

Admin Čaušević

FK Željezničar će tokom ljeta pretrpiti određene promjene u igračkom kadru što je i očekivano jer nekolicini fudbalera ističe ugovor. 

Među igračima koji sigurno sljedeće szeone neće igrati na Grbavici se nalazi i Antonio Pavić koji je na neki način već "ozvaničnio" svoj odlazak.

U doba moderne tehnologije i značajnog utjecaja društvenih mreža česta je pojava da neki fudbaler nakon odlaska prestane "pratiti" svoj bivši klub. Slično kao u ljubavnim vezama kada se bivši "otprate".

Za ovaj (ne)popularan potez odlučio se i Pavić. Hrvatski lijevi bek je na društvenoj mreži Instagram prestao pratiti profil Željezničara što je jasan znak da je njegovoj avanturi u Dolini ćupova došao kraj.

Inače, Pavić koji je član Željezničara bio od 2018. godine je i prošle sedmice u razgovoru za zagrebačke Sportske novosti kazao kako će napustiti tabor Plavih.

"Ugovor mi ističe 26. juna i sigurno ću otići. Potražit ću novi izazov i klub za daljnju afirmaciju. Ponuda već imam, svakodnevno mi stižu, ali izabrao i odlučio još nisam. Nemam ni razloga za žurbu. Iza mene je jako dobra sezona, a očito to nije prošlo nezapaženo", ističe Pavić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sve ostaje kao drage uspomene. Želju i dane provedene u njemu kao i saradnju sa trenerom Osimom zauvijek ću pamtiti. Puno dobroga u tom klubu sam doživio, čak i naučio, stekao nova iskustva i njemu se profilirao kao igrač. Profesionalizam zahtijeva i pomake naviše, daljnji napredak u karijeri".

U odigranom dijelu sezone Osim ga je koristio na 16 utakmica. Za ukazano povjerenje Pavić se zahvalio sa četiri asistencije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.