Spremajte se za narednu sezonu: Šeranić ugasio svaku nadu za nastavak Premijer lige!

Ništa od nastavka sezone

Spremajte se za narednu sezonu: Šeranić ugasio svaku nadu za nastavak Premijer lige!

M. Šljivak

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić potvrdio je danas kako se fudbalska sezona u BiH vjerovatno neće nastaviti.

On je u razgovoru za portal Mondo potvrdio raniju preporuku da prije 1. jula ne bismo trebali razmišljati o nastavku sezone.

"Što se tiče tog pitanja mi smo dali jednu javno-zdravstvenu preporuku prije 20-ak dana da bi vezano za nastavak sportskih takmičenja - mi smo išli prema preporuci ministarstvu sporta - da bi trebalo razmišljati o početku nakon 1. jula. To je nešto što je stav generalno i ako govorimo o masovnim okupljanjima, to je opcija o kojoj smo razmišljali", izjavio je Šeranić za Mondo i dodao je:

"Ja ne ulazim u organizaciju i ostale stvari. Govorim sa aspekta javnog zdravstva. Ako treba nešto drugo da se uradi i sačini, stav o tome će morati dati ministarstvo sporta. Nedavno ste imali slučaj da je u Bolonji zaraženo sedam igrača i šta sad? Šta ćemo ako krene neko profesionalno takmičenje u junu ili julu i desi se da imamo zarazu u nekom fudalskom klubu? Taj klub bi morao da prekine igrati utakmice na sedam ili 14 dana i da svi idu u karantin i šta ćemo onda? Opet će pitati javno zdravstvo šta sad da radimo? To su vrlo teške odluke",

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ova izjava Šeranića jasan je dokaz da se Premijer liga Bosne i Hercegovine neće nastaviti i da bi se klubovi uveliko trebali spremati za narednu sezonu.

Vrijeme je i da Fudbalski savez BiH konačno donese odluku, odnosno da s obzirom na stav Ministarstva zdravstva RS proglasi kraj prvenstva, kako bi i klubovima omogućili da se što bolje spreme za novu sezonu.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ZukaZu
Pa Bordo prvak. Opet.
47 33
szlaja
PitariLešinari.ba
21 34

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi