Kariću danas i zvanično istekao ugovor, slijedi li dolazak na Grbavicu?
Karić ima veliko iskustvo igranja u Premijer ligi BiH, a njegovo iskustvo sigurno da bi dobro došlo svakom timu u našoj zemlji

Iskusni napadač napušta Radnik

Kariću danas i zvanično istekao ugovor, slijedi li dolazak na Grbavicu?

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Premijer liga BiH u nogometu još nije zvanično prekinuta, ali prema klubovima i potezima koji potežu iz dana u dan, evidentno je da su i oni već odustali od ove sezone i okrenuli se narednoj. Najviše pažnje u proteklih nekoliko dana privlači ekipa Radnika iz Bijeljine.

Najavljeni su brojni odlasci iz kluba, neki su već raskinuli ugovor, dok drugima ističe, pojedinim igračima klub će se zahvaliti na saradnji, tako da će tim iz Bijeljine u narednu sezonu Premijer lige sigurno ući s dosta izmijenjenim sastavom.

Jedan od igrača koji vjerovatno u narednoj sezoni neće nositi dres Radnika, je iskusni 33-godišnji napadač Mahir Karić. Ovaj nogometaš prošle zime trebao je prijeći na Grbavicu, budući da je Željezničar bio zainteresovan za njegove usluge, ipak tim iz Bijeljine nije htio da pusti Karića, te je on ostao u Radniku. Ipak s današnjim danom ovaj napadač je slobodan, tako da ima odriješene ruke u izboru nove sredine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Iza Karića je veoma dobra sezona jer je u 19 utakmica za Radnik postigao dva gola, dok je ubilježio čak sedam asistencija po čemu je prema svim statistikama najbolji asistent lige. Sigurno da će ovaj napadač imati mnogo ponuda za nastavak karijere, a hoće li pojačati tim s Grbavice, kako se i najavljivalo saznat ćemo u narednom periodu.

U našoj zemlji Karić je pored Radnika nastupao za Čelik, kakanjski Rudar, GOŠK, Olimpik, FK Sarajevo, Slobodu, Čelik, Borac i Travnik, te u inostranstvu za Akzhayik i Ceres Negros.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MostarskiiRambo
Seljooo
5 4
Enchy
Odlicna sezona, dao lik cak 2 gola...
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi