Prisjetio se gola Okoche

Klopp izabrao najbolji gol u historiji Bundeslige: Kahn i saigrači su pet minuta padali po terenu

Endin Čaušević

Njemački stručnjak Jurgen Klopp u razgovoru za Guardian odabrao je najbolji gol u historiji Bundeslige.

Trener Liverpoola je za Guardian pričao o mnogim temama, a naravno bilo je govora o Bundesligi. Klopp je ostavio veliki trag u ovom takmičenju kao trener Mainza i Borussije Dortmund i poručio je da će se jednog dana sigurno vratiti u Njemačku.

Klopp je u nešto opuštenijem razgovoru pričao i o najboljim golovima u Bundesligi, a bez puno dileme odmah je odgovorio na pitanje koji gol je obilježio ovo takmičenje.

"Okocha je zabio najspektakularniji gol u historiji Bundeslige. Kahn i njegova odbrana padali su pet minuta po terenu prije nego što je on zabio gol", poručio je Klopp.

Legendarni Jay-Jay Okocha tada je igrao u dresu Eintrachta iz Frankfurta, dok je Oliver Kahn bio član Karlsruhea, a kasnije je otišao u minhenski Bayern.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.