Premijer liga zvanično prekinuta u ponedjeljak

Samo jedan klub dostavio odobrenje lokalnog kriznog štaba za plan odigravanja utakmica

Endin Čaušević

Izvršni odbor Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine odlučio je da se zvanično prekida sezona Premijer lige.

Tako je FK Sarajevo proglašen za prvaka naše zemlje, a iz društva najboljih na kraju su ispali Čelik i Zvijezda 09. Saga oko nastavka Premijer lige trajala je više od dva mjeseca, a na kraju je odlučeno da se neće igrati.

Savez je danas na zvaničnoj stranici objavio aktivnosti koje su se dešavale u proteklom periodu. Jedan od uslova bio je i da se dostavi odobrenje lokalnog kriznog štaba za plan odigravanja utakmica.

Od svih klubova ovaj plan dostavio je samo Široki Brijeg. Doduše, na kraju se na dan odluke odobrenja lokalnih kriznih štabova za klubove FBiH pokazala beskorisnim jer je odigravanje utakmica zvanično odobreno na području cijelog entiteta.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.