Toni Karačić: Ne razumijem svoje kolege koje su pravdale ono što se pravdati ne može

Trener NK Široki prokomentirao prekid prvenstva i Kupa BiH

Toni Karačić: Ne razumijem svoje kolege koje su pravdale ono što se pravdati ne može

Premijer Liga i Kup BiH neće se nastaviti, odlučeno je jučer na Takmičarskoj komisiji a potvrđeno kasnije na sjednici IO NFSBiH.

Prvakom je proglašeno FK Sarajevo dok će na europsku scenu izaći timovi Željezničara, Zrinjskog i banjalučkog Borca. Ligu napuštaju Zvijezda 09 i zenički Čelik dok u PL ulaze Krupa i Olimpik.

Jedan od najvećih gubitnika u cijeloj situaciji svakako je NK Široki Brijeg koji je imao odličnu šansu da se preko Kupa BiH probije na europsku scenu, no od tog neće biti ništa. Toni Karačić koji je po preuzimanju tima probudio Premijerligaša s Pecare za SportSport.ba ovako je komentirao odluke NSBiH. 

"Odluka je konačna i mi svi na kraju je trebamo poštivati" - otpočeo je Karačić i dodao:

"Međutim, ja apsolutno ne vidim razlog zašto se ovoliko s njom odugovlačilo ako krajnji cilj nije bio nastavak prvenstva. Ja osobno, kao i klub, izjasnili smo se da smo apsolutno za nastavak sezone i odigravanja završnice Kupa BiH. Stekli su se uvjeti za odigravanje utakmica što nam potvrđuje stanje u regionu u kojem će se praktično sve prve lige nastaviti kao i Kup, dakle svi osim nas" - govori trener NK Široki Brijeg.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Iskreno, ne mogu razumjeti neke svoje kolege kao ni igrače da pravdaju nešto što se ne može opravdati. Vjerovatno je razlog njihova trenuta pozicija na osnovu koje su ispunili svoje ciljeve u klubu. Kratkoročno će profitirati, a dugoročno - uvjeren sam da neće. Ne znam koji su njihovi sportski motivi, definitivno ne dijelimo istu strast prema igri, prema nogometu. Pravdati razloge prekida prvenstva zbog zdravlja igrača, u trenutcima dok većina liječnika, barem koliko ja vidim i čujem, govori kako nema razloga da se prvenstvo ne nastavi dok se sve ostale aktivnosti dozvoljavaju, to zaista ne razumijem."

Svak se svakome miješao u posao

"Ne znam tko nam garantira da za nekoliko mjeseci neće biti isto. Ne razumijem neke klupske funkcionere u klubovima koji bi trebali osigurati novac za funkcioniranje kluba koji pričaju o fizičkoj pripremi igrača? Ne razumijem pravdanje da naši igrači ne mogu igrati u ritmu srijeda-nedjelja. Definitivno se svak svakome miješa u posao i priča o nečemu za što nije kompetentan. Mogao bih otići i predaleko ali na kraju ću samo reći da mi je žao što je sve prekinuto. Na kraju ću zaželjeti sreću i puno uspjeha svim timovima koji su izborili europska natjecanja, te bih čestitao ekipama Krupe i Olimpika na plasmanu u PL, te bih ekipama Zvijezde 09 i Čelika zaželio da srede stanje u klubovima i da se što prije vrate u elitni razred našeg nogometa." 

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hzsg
Sportski cestitaj šampionu nogometnog prvenstva 2019/2020 godine, FK SARAJEVO, na zasluženo osvojenoj tituli na zelenom travnjaku, ostalo ti je sve šuplja. (cestitaš Olimpiku i Krupi, a izostaju cestitke FK SARAJEVU, a izigravaš sportistu, ma daj.....)
7 7
Malilav22
Kad neko o moral i pravdi prica koristi ustaški grb sto je svakako ponizenje za BiH
4 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi