Jasna poruka iz mostarskog kluba

Oglasili se iz HŠK Zrinjski: Nije jasno odakle informacija da smo protiv odigravanja Kupa

Endin Čaušević

Nogometni savez Bosne i Hercegovine danas je na zvaničnoj stranici objavio aktivnosti koje su poduzete s klubovima u proteklom periodu oko nastavka takmičenja Premijer lige i Kupa BiH.

Savez je objavio nekoliko zanimljivih informacija, a među njima je bila i ona vezana za Kup BiH. Objavljeno je da su tri od četiri kluba koja učestvuju u ovom takmičenju bili za nastavak istog.

To su Željezničar, Široki Brijeg i GOŠK, dok je Zrinjski bio protiv odigravanja polufinala i finala. Povodom toga kontaktirali smo mostarski klub, a glasnogovornik Mario Pandža objasnio je odluku Plemića da se ne igra Kup BiH.

"Zrinjski je svoj stav po pitanju nastavka natjecanja jasno artikulirao i mislimo da nema potrebe da ga ponavljamo, ali nije problem ako je potrebno isti još jednom ponoviti", počeo je Pandža u razgovoru za SportSport.ba i nastavio.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"S obzirom da smo u trenutku prekida bili u igri za oba trofeja, jasno da smo bili za nastavak natjecanja, a upravo zbog toga smo zauzeli stav da se oba natjecanja završe prema utvrđenim propozicijama. Te naše stavove jasno smo prezentirali i u službenoj anketi Saveza, a priča da nismo bili za odigravanje Kupa je toliko nelogična da je istu pomalo apsurdno komentirati. Jednostavno, ako je naš stav da se prvenstvo i Kup završe prema propozicijama, onda kako istovremeno možemo biti protiv odigravanja Kupa. Ako to i zanemarimo, opet ostaje činjenica kako od strane Saveza nikada nismo dobili upit jesmo li za odigravanje samo Kupa, tako da nam s te strane nije jasno odakle informacija da smo protiv odigravanja Kupa".

"Svi ti naši stavovi bili su poznati od prvog dana, a na isti način smo ih prezentirali i kada se pojavila inicijativa da se igra samo Kup ako se ne bude moglo nastaviti prvenstvo. Kao što sada poštujemo sve donesene odluke Saveza, poštovali bi ih i da se donijela odluka da se igra samo Kup, iako smo od starta znali da tako nešto nije realno. Uostalom, valjda je svima jasno da bismo u tom slučaju mogli samo dobiti, budući da smo kao trećeplasirani u prvenstvu već imali osiguranu Europu".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.