Zatvorska kazna zamijenjena novčanom

Costa sve priznao, pa osuđen na šest mjeseci zatvora

Napadač Atletico Madrida Diego Costa nije prošao nekažnjeno za poreznu prevaru.

Mediji u Španiji prije nekoliko dana otkrili su da je Costa oštetio državu za više od milion eura utajivši porez prilikom transfera iz Atletica u Chelsea (2014.), a zbog cijele priče danas se našao i na sudu.

Nakon što je priznao krivnju sud u Madridu je osudio Costu na šestomjesečnu zavorsku kaznu, međutim fudbaler neće ići iza rešetaka, jer je platio novčanu kaznu u skladu s njegovim prestupom.

Umjesto šest mjeseci zatvora, Costa će u trajanju od 12 mjeseci plaćati dnevno 100 eura, što ukupno iznosi oko 36.000 eura.

Bilo je ovakvo nešto i za očekivati, jer u zatvor nisu išli ni drugi poznati fudbaleri poput Lionela Messija i Cristiana Ronalda kojima je također dokazano da su utajili milionske cifre.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.