Simeone ostaje bez svoje "desne ruke"

Burgos napušta Atletico Madrid

Simeone ostaje bez svoje "desne ruke"

Admin Čaušević

German Burgos, dugogodišnji pomoćnik Diega Simeonea, na kraju sezone će napustiti stručni štab Atletico Madrida. 

Burgos će nakon devet godina napustiti Jorgandžije kako bi se počeo baviti samostalnim trenerskim poslom, s tim da nije otkrio ime novog kluba.

"Mislim da sam dovoljno kvalificiran da vodim prvi tim. Više sam puta ručao ili večerao s Cholom više nego s porodicom", kazao je Burgos.

Bivši argentinski golman je tokom razgovora sa stručnim štabom Atletica izrazio svoju želju za samostalnom karijerom što su oni prihvatili bez problema.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Burgos je tokom skoro pune decenije u Atleticu osvojio pregršt trofeja, a od madridskog kluba se želi oprostiti osvajanjem Lige prvaka nakon poraza u dva finala.

Kao moguća Burgosova dva kluba spominju se River Plate jer se Marcelo Gallardo sprema za odlazak te Union de Santa Fe.

Top Komentari

BobPaisley
...amputacija znaci?
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi