Saul se oglasio i saopštio ime kluba: Mnoge je iznenadio!
Foto - EPA

Nije u pitanju transfer

Saul se oglasio i saopštio ime kluba: Mnoge je iznenadio!

M. Šljivak

Saul Niguez je prije nekoliko dana objavom zabrinuo sve u madridskom Atleticu.

On je na svom Twitteru objavio kako će uskoro otkriti ime novog kluba. Mnogi su pomislili da je dogovorio uslove s nekim drugim timom, ali to se ispostavilo kao netačno.

Saul je na kraju objavio da će započeti fudbalski projekat u svom rodnom gradu Elcheu. Potvrdio je da će tim nositi naziv Club Costa City i imat će 30 timova i preko 500 igrača različitih kategorija.

Projekat će biti fokusiran na dječake i djevojčice od četiri do 18 godina. Mališani će dobiti šansu za obrazovanje i da se bave sportom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Razvijamo ovaj projekat godinama i sretan sam što danas mogu reći da je zvanično. Prioritet Cluba Costa City je trening mladih i njihovo razvijanje, te edukacija o tome šta sport donosi zajednici. Hvala svim porodicama koje su nam povjerile djecu", rekao je Saul.

Na fantastičan način je privukao pažnju na svoj projekat.

Top Komentari

NKZ1922
**** ti Elche citav mater, eto
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi