Prvi aktivni fudbaler kojem je to pošlo za rukom

Cristiano Ronaldo je zvanično milijarder!

Midhat Šljivak

Cristiano Ronaldo je prvi fudbaler u historiji koji je postao milijarder.

Magazin Forbes je večeras objavio da je slavni Portugalac ušao u društvo milijardera i on je prvi fudbaler kojem je uspjelo ovako nešto.

Ronaldo je također treći aktivni sportista koji je došao do ove cifre. Prethodno su milijardu tokom karijere dostigli čuveni bokser Floyd Mayweather i Tiger Woods.

CR je već godinama među najplaćenijim fudbalerima svijeta. Pored plate (u Juventusu zarađuje 30 miliona eura godišnje) ogroman novac zarađuje u poslovima van terena i uspio je preći magičnu cifru od milijarde dolara.

S obzirom na to kako igra sa 35 godina i da je još uvijek itekako poželjan među sponzorima, nema dileme da će se u narednim godinama ova cifra još više i podebljati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.