Mourinho pokvario planove

Chiellini otkrio u koji klub je želio otići

Kapiten Juventusa Giorgio Chiellini otkrio je kako je u prošlosti malo nedostajalo da zaigra za neki drugi klub.

Chiellini je u Juventus došao 2005. godine i postao je u međuvremenu jedna od ključnih figura u dominaciji Bianconera, a zbog sjajnih igara mnoštvo puta je bio želja i drugih velikana.

U svojoj autobiografiji Chiellini je otkrio da je Real Madridu bio prioritet prije nego što je došao Ricardo Carvalho iz Chelseaja, a jurio ga je i Manchester City.

"Bio sam blizu odlaska iz Juventusa u dva navrata, 2010. i 2011. godine. Razmišljao sam o tome", napisao je Chiellini, pa otkrio detalje:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"U pitanju su Real Madrid i Manchester City. Španija je bila daleko realnija opcija. Moj agent je razgovarao sa predsjednikom Reala, ali onda je došao Jose Mourinho i zatražio svog sunarodnjaka Carvalha."

Italijanski reprezentativac je od dolaska u Juventus osvojio skoro 20 trofeja, od čega je osam Scudetta.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti