Nizozemac se "preračunao"

Van der Vaart se požalio na Ronaldovo ponašanje, ispostavilo se da je izmislio priču

A. Čaušević

U razgovoru sa Peterom Crouchem Rafael Van der Vaart je odlučio uputiti kritike na račun Cristiana Ronalda. Međutim, utakmica o kojoj je pričao Nizozemac nikada nije odigrana. 

Van der Vaart je imao prosječnu karijeru u Real Madridu. Dres Los Blancosa je nosio dvije godine, a u drugoj sezoni dijelio je svlačionicu s Ronaldom.

Nekadašnji veznjak je kritikovao Ronalda zato što nije bio dovoljno sretan zbog pobjede Kraljeva nad Sportingom iz Gijona jer Portugalac nije postigao gol.

"Igrao sam s Cristianom. Kući smo pobijedili Sporting sa 6:0. Ja sam postigao hat-trick, a on ni gol i bio je ljut u svlačionici. Normalna stvar bi bila, kao što bi uradili ti i ja, je da odemo na pivo", kazao je Van der Vaart Crouchu.

Međutim, istina je da se pobjeda nad Sporting Gijonom rezultatom 6:0 nikada nije desila. Tri su utakmice na koje koje Van der Vaart može misliti.

Real je pobijedio Sporting sa 7:1 u njegovoj prvoj sezoni. Tada je Van der Vaart postigao hat-trick,dok Ronaldo uopšte nije bio član kraljevskog kluba.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U sezoni 2009/10 Real je ostvario pobjedu od 6:0 nad Zaragozom. Van der Vaart je zabio dva, a Cristiano Ronaldo jedan gol.

Treća utakmica je trijumf nad Sporting Gijonom 3:1 kada je Nizozemac postigao dva pogotka, dok se Portugalac nije upisao u strijelce.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.