Sneijder: Mogao sam biti kao Messi i Ronaldo, ali nisam htio
EPA

Nizozemac iskreno o igračkim danima

Sneijder: Mogao sam biti kao Messi i Ronaldo, ali nisam htio

Nekadašnji nizozemski reprezentativac Wesley Sneijder izjavio je kako je njegova karijera mogla biti daleko uspješnija.

Sneijder je u augustu 2019. godine stavio tačku na svoju fudbalsku priču, a danas kada je u mirovini svjestan je da se njegova karijera mogla razvijati i na bolji način da je bio profesionalniji.

Mogao je, kaže, biti na nivou Lionela Messija i Cristiana Ronalda.

"Mogao sam, ali jednostavno nisam htio. Uživao sam u životu. Lionel i Cristiano su potpuno različiti, mnogo su se žrtvovali za karijeru, međutim svejedno ne žalim ni za čim. Imao sam opet sjajnu karijeru", rekao je Sneijder u intervjuu sa Di Marzijom.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Karijeru je Sneijder okončao u Dohi, odnosno Al-Gharafi, gdje je otišao čisto iz finansijskih motiva kada je već osjetio zasićenje.

Sneijderova fudbalska priča je inače počela u Ajaxu, a u Evropi je još igrao za Real Madrid, Inter, Galatasaray i Nicu. U karijeri je uspio osvojiti više od 20 trofeja, uključujući i Ligu šampiona.

Top Komentari

Maestro
E svaka čast na izjavi mogao si ali nisi htjeo hahaha ništa smjesnije nisam pročitao par dana pa i ja sam mogao ali nisam htjeo hahaha
1 3
miki30
Nekontate šta je čovjek htjeo reći al et. Indirektno kritikuje sebe, znači nije se toliko žrtvovao za karijeru i to priznaje. Bitno pročitati naslov i hlupati bilo šta .
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije