Chiellini otkrio u koji klub je želio otići

Mourinho pokvario planove

Chiellini otkrio u koji klub je želio otići

Kapiten Juventusa Giorgio Chiellini otkrio je kako je u prošlosti malo nedostajalo da zaigra za neki drugi klub.

Chiellini je u Juventus došao 2005. godine i postao je u međuvremenu jedna od ključnih figura u dominaciji Bianconera, a zbog sjajnih igara mnoštvo puta je bio želja i drugih velikana.

U svojoj autobiografiji Chiellini je otkrio da je Real Madridu bio prioritet prije nego što je došao Ricardo Carvalho iz Chelseaja, a jurio ga je i Manchester City.

"Bio sam blizu odlaska iz Juventusa u dva navrata, 2010. i 2011. godine. Razmišljao sam o tome", napisao je Chiellini, pa otkrio detalje:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"U pitanju su Real Madrid i Manchester City. Španija je bila daleko realnija opcija. Moj agent je razgovarao sa predsjednikom Reala, ali onda je došao Jose Mourinho i zatražio svog sunarodnjaka Carvalha."

Italijanski reprezentativac je od dolaska u Juventus osvojio skoro 20 trofeja, od čega je osam Scudetta.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti