Željezničar slavio na Koševu

Nizozemci promovišu sarajevski derbi, druženje s Manijacima i "nezaboravno fudbalsko putovanje"

Admin Čaušević

Sarajevo i Željezničar su klubovi s najvećom navijačkom bazom u BiH. S obzirom na višedecenijsko rivalstvo njihovi međusobni dueli privlače i najviše pažnje u našoj zemlji. 

Kada se igra sarajevski derbi uopšte nije strana pojava da na tribinama bude i fudbalskih fanatika van granica BiH. Tako je bilo i na posljednjem duelu između ova dva tima na stadionu Asim Ferhatović Hase.

Derbi igran krajem novembra prošle godine pripao je Željezničaru 1:3, a nekoliko dana prije i poslije tog susreta u gradu na Miljacki provela je i grupa fudbalskih zaljubljenika iz Nizozemske.

Nizozemci su se prije i poslije derbija družili s Manijacima, posjetili su i stadion Grbavica, a posjetu bh. prijstolnici su opisali kao nezaboravno fudbalsko putovanje.

Prije nekoliko dana grupa Away Days Voetbalreizen je na društvenim mrežama objavila najbitnije detalje iz putovanja u Sarajevo. Kako je to izgledalo pogledajte u video prilogu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.