Nakon odluke o prekidu prvenstva

Čelik i Zvijezda 09 pripremaju tužbu protiv NFSBiH

Admin Čaušević

Čelik i Zvijezda 09 su dva najveća gubitnika odluke IO NFSBiH da se prekine sezona s obzirom da su ispali u niži rang. 

Iz Zvijezde 09 se već ranije najavili mogućnost tužbe zbog odluke o slanju u niži rang, a sada će to uraditi zajedno sa Čelikom.

Klubovi iz Zenice i Etno sela Stanišići će u narednom periodu udružiti snage te će se žaliti na odluku o prekidu sezone i izbacivanje u Prvu ligu FBiH, odnosno Prvu ligu RS.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U trenutku prekida sezone Čelik je bio 11. na tabeli sa 17 bodova, dok je Zvijezda 09 bila na posljednjem mjestu sa osam bodova.

S obzirom da je do kraja bilo preostalo da se odigra 11 utakmica pa su oba tima imali matematičkih šansi za opstanak u Zvijezdi 09 i Čeliku smatraju da im je nanešena sportska nepravda te će pravdu tražiti na sudu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.