Ugovor za talentovanog veznjaka

Pao još jedan važan potpis u Chelseaju

Edmir Škorić
Teme:

Faustino Anjorin ove sezone je dobio priliku da zaigra za prvi tim, a sada je potpisao petogodišnji ugovor s Chelseajem.

18-godišnjak je debitovao u septembru prošle godine u Liga kupu protiv Grimsbyja, a također je zaigrao kao zamjena u velikoj pobjedi nad Evertonom (4:0) u martu, prije nego je prvenstvo prekinuto.

Najbolji je strijelac Chelseajevih rezervi, a klub mu je odlučio s petogodišnjim ugovorom jasno dati do znanja koliko se na njega ozbiljno računa.

"Ovo je sjajan osjećaj. U klubu sam od svoje šeste godine, tako da sam sretan što sam došao u ovu fazu kada mogu da potpišem profesionalni ugovor na pet godina", kazao je Anjorin.

Osamnaestogodišnji veznjak ima nigerijsko porijeklo, ali igrao je za mlađe selekcije engleske reprezentacije. S juniorskim timom Chelseaja osvojio je ligaški naslov u sezoni 2017/18.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.