Govori o mogućim pojačanjima Katalonaca

Capello se "izjasnio", smatra da je Pjanić savršen igrač za Barcelonu!

Edmir Škorić

Bivši selektor Italije i priznati trener Fabio Capello komentarisao je potencijalne transfere u Barcelonu dvojice igrača Serije A: Lautara Martíneza i Miralema Pjanića.

Capello je trenirao mnoge fudbalske zvijezde u nekoliko evropskih velikana i smatra da su i Argentinac i Bosanac sjajni igrači koji itekako mogu da se prilagode Barceloni.

"Martínez je sjajan igrač kojeg odlikuje činjenica da se vrlo brzo kreće i da može brzo doći u poziciju i pucati po golu. Dobro igra glavom, iako nije previsok i može savršeno pogoditi loptu. Ne kažem to samo zato što ima vrlo jak šut, već i zato što to radi kvalitetno, što otežava intervenciju golmana. Lautaro je igrač koji može vrlo brzo pogoditi i ne daje golmanu vremena da reaguje. Uz to, puno pomaže u odbrambenoj fazi. Igrač je koji stvara pritisak, igra agresivno, trči i radi za dobro momčadi", kazao je Capello.

Potom je procijenio i Pjanića, koji se već neko vrijeme povezuje s Kataloncima.

"Pjanić je nogometaš koji mi se sviđa, on je vezni igrač visoke tehničke kvalitete i preciznosti. Kao pomagač nije brz, ali ima klasu. Vidim ga kako igra ispred odbrane, gdje nastupa Sergio Busquets. Ovisno o postavkama koje će trener koristiti, može igrati i na drugim pozicijama u sredini terena", rekao je Capello.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Italijanski trener osvrnuo se i na moguću prilagodbu Martineza i Pjanića u Barceloni u pogledu pritiska i stila igre.

"Mislim da su obojica spremni prihvatiti izazov u Barceloni, a u slučaju Pjanića siguran sam, s obzirom da se Juventus također svake godine bori za sve trofeje i sa takvim pritiskom započinje sezonu. Lautaro je također natjecateljski igrač, jednako kao što je Inter kao tim konkurentan, što je dokazano ove sezone u svim takmičenjima. Obojica su sjajni igrači. Hoće li se prilagoditi stilu Barcelone? Ne znam više, trener bi također imao utjecaja na to. Zato i ne govorim o tome, ali obojica su na vrlo visokoj razini, u to sam siguran", dodao je Capello.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.