Nove informacije iz komšiluka

Emir Dilaver ipak ostaje u Dinamu!

Prije par mjeseci su se pojavile informacije da bi zagrebački Dinamo mogao napustiti štoperski dvojac, Kevin Theophile-Catherine i Emir Dilaver. Tačnije, vjerovalo se da će Theophile-Catherine gotovo sigurno otići, dok je sudbina Dilavera bila poptuna nepoznanica.

Međutim, čini se da obojica ostaju. Theophile-Cahterine je potpisao novi trogodišnji ugovor sa Dinamom, a Sportske novosti pišu i da je aktivirana opcija produženja ugovora Emira Dilavera.

Dilaver je imao važeći ugovor do juna 2021. godine uz mogućnost produženja istoga za još jednu sezonu u slučaju da igrač i klub budu zadovoljni dosadašnjom saradnjom. Ta mogućnost je sada iskorištena i Dilaverov ugovor važi do 2022. godine.

To znači i da Emir Dilaver gotovo sigurno neće napuštati Dinamo ovog ljeta. Barem to neće moći uraditi tako lako.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

U proteklom periodu se pisalo kako Dilaver nije u planovima Modrih, ali i da bi mogao preći u turski Fenerbahče.

Poznato je da potencijalni bh. reprezentativac ima posebno dobar odnos sa trenerom Nenadom Bjelicom, pa su špekulacije o njegovom napuštanju Dinama i počele nakon što je hrvatski strateg napustio Maksimir. A i špekulacije o mogućem Dilaverovom transferu u Fenerbahče su se pojavile kada su počele glasine da bi Bjelica mogao put Istanbula.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.