Banjalučani u plusu

FK Borac objavio finansijski izvještaj za 2019. godinu: Bez menadžerskih provizija

Nakon Sarajeva i Željezničara, po obavezi u svrhu licenciranja, i FK Borac je objavio finansijski izvještaj za 2019. godinu.

Iz izvještaja "Klupske finansijske informacije za 2019. godinu" se da zaključiti da je Borac u proteklom periodu poslovao u plusu.

Banjalučki klub je ostavio prihode od 5.152.112KM, dok su rashodi iznosili 3.530.411KM. To znači da je profit Borca u 2019. godini bio više od 1.6 miliona KM.

Jedna od zanimljivih stavki koja se može pronaći u izvještaju Borca jeste i ona da Banjalučani nisu imali isplaćenih provizija menadžerima.

Kompletan finansijski izvještaj FK Borac možete pogledati na OVOM linku.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.