Hoće li iskusni golman Superligu zamijeniti Premijer ligom? "Samo sam pričao s prijateljem..."

Za sada nema kontakta

Hoće li iskusni golman Superligu zamijeniti Premijer ligom? "Samo sam pričao s prijateljem..." · Intervju

A. Čaušević

Nova sezona Premijer lige BiH bi trebala startati početkom augusta. Klubovi će do tada nastojati riješiti deficitarcne pozicije u svojim ekipama, neće biti iznenađenje ukoliko u bh. eliti ubuduće budemo gledali i neka od zvučnih imena.

Nakon odlaska Mladena Lučića Borac je u potrazi za novim golmanom. Pregovori s Bojanom Pavlovićem su u završnoj fazi. Međutim, danas je na površinu isplivalo još jedno poznato ime - Damir Kahriman.

Kahriman već neko vrijeme brani u grčkoj Superligi. U prošlosti je bio jedinica Crvene zvezde, a ovaj 35-godišnjak ima i osam nastupa za nacionalni tim Srbije.

U razgovoru za SportSport.ba Kahriman je kazao kako još uvijek nema konkretnih pregovara s Borcem, već samo da je s prijateljem pričao o situaciji u banjalučkom klubu.

"Za sada nema ništa. Samo sam pričao s prijateljem koji mi je govoro o planovima Borca. Ništa više", kazao nam je iskusni čuvar mreže.

Da li Kahrimana igranje u Premijer ligi čini primamljivima? Ukoliko se poklope ambicije ne bi imao ništa protiv.

"Ako klub ima ambicije i želju za trofejima i igranju u Evropi naravno da mi je interesantna. Znam da u bh. prvenstvu postoji tri do pet klubova koji ulažu pare i samim tim liga raste. Prisutan je sve veći kvalitet."

Međutim prije eventualnog dolaska u Borac Kahriman treba riješiti svoju situaciju u Grčkoj gdje je ranije branio za Iraklis, a ugovor s PAS Lamijom mu ističe krajem mjeseca.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Generalno oni su prezadovoljni sa mnom, ali ja nisam svojim statusom. Oni bi rado produžili sa mnom saradnju, ali potreben su mi garancije da će se promijeniti moj status, ali moramo sačekati da se odigra ovih nekoliko kola pa ćemo sjesti i razgovarati", kazao je Kahriman u razgovoru za SportSport.ba.

Tokom dugogodišnje karijere osim u nekoliko srbijanskih klubova prije svih Crvenoj zvezdi s kojm je bio prvak Srbije dva puta Kahriman je branio još u Turskoj (Konyaspor) i Ukrajini (SK Tavriya). Prije dvije godine dovodio se i u vezu s dolaskom u Sarajevo.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi