Mirić optužio Borac, stigao odgovor iz Banja Luke

Mirić optužio Borac, stigao odgovor iz Banja Luke

A. Beganović

Sada već bivši fudbaler Borca, Marko Mirić, za srbijanske medije je juče istakao da on i njegovi saigrači šest mjeseci nisu primili platu, a na odgovor iz Banja Luke nije se dugo čekalo.

"Godinu dana sam proveo u Borcu, prvih šest mjeseci sve je bilo u redu, da bi zatim nastali problemi. U posljednje vrijeme čelnici su plasirali priču kako nogometaši mimo volje kluba, na svoju ruku, odlaze iz Banja Luke, ali je priča totalno drugačija. Nismo primili nijednu jedini marku u 2020. Šest mjeseci funkcionali smo bez uplate. A to se vješto krije od javnosti, prebacuje se lopta na drugu stranu, iz meni nepoznatih razloga. Krive se igrači da su samovoljno odlazili kućama tokom pandemije, a zanemaruje ili skriva činjenica da nismo isplaćeni. Niko od nas", između ostalog je istakao Mirić.

Nije se dugo čekalo na odgovori iz Banja Luke. SportSport.ba je kontaktirao prvog čovjeka Borca, Vicu Zeljkovića, koji je između ostalog istakao da ne bježe od svojih obaveza nastalih u vrijeme korona virusa, ali i dodao da će u danima ispred nas sve biti sanirano i da će igračima biti isplaćeno sve što su dogovorili sa čelnicima kluba.

"Vidite, mi ne bježimo do činjenice da postoje određeni problemi koji su nastali u ovo vrijeme korona virusa. U tom periodu smo obavili razgovore sa igračima, postigli smo dogovor šta i kako u vrijeme pandemije. Zbog čega je Mirić odlučio na taj način pričati u medijima, pitajte njega. Dakle, ne bježimo od činjenice da imamo određenih problema, uostalom kao i svi klubovi, no veoma brzo će sve biti riješeno. Potrebno je malo strpljenja, a igračima će sve biti isplaćeno onako kako smo se dogovorili", istakao je Zeljković i dodao:

"Mislim da nema potrebe podsjećati da smo prije nešto više od godine bili na izdisaju, a da smo prije par dana na Prvostepenoj komisiji za licenciranje dobili licencu za evropsko i domaće takmičenje. Izborili smo nastup u Evropi, jači smo iz dana u dan. I to ne govorim samo ja, to je sud javnosti. Istina, morali smo povući neke bolne poteze, ali uspjeli smo. Sačuvali smo klub, vratili smo ga u vrh bh. fudbala, a što se tiče dugovanja za 2020. godinu od kojih ne bježimo i ona će biti riješena u narednih par dana. Sve je završeno".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Predsjednik Borca je na kraju poručio Miriću da je Borac iz dana u dan sve jači, a istakao je i da od 22. juna za kada su zakazane pripreme banjolučki klub kreće u pohod na titulu.

"Svojim igrama na terenu i odnosom prema Borčevom dresu je pokazao karakter u koji ne želim ulaziti. Svako ima pravo da kaže šta misli i kako se osjeća, no mogu Miriću poručiti da Borac nikad nije bio jači i bolji. I bez obzira na sve, želim mu sve najbolje u karijeri, a još jednom ću ponoviti da će u narednim danima sva dugovanja iz 2020. godine biti riješenja, ona prijašnja smo ranije završili i da od 22. juna Borac kreće u pohod na titulu i dobre rezultate u Evropi", zaključio je Vico.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

starmac
Pa kako su dobili sad licencu kad nisu ljudi dobili marke zadnji 6 mjeseci.Ali zato će ĐAVO doć po svoje.
9 3
tcity055
Vico siledzijo zbig sitnih para si unistio bh fudbal. **** li te lopov Begic.
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi