Tuzlanski klub poslovao u plusu

Azmir Husić i firma Giprom Slobodi oprostili malo bogatstvo?

A. Čaušević

FK Sloboda objavio je finansijski izvještaj za 2019. godinu. Najviše je primjetan podatak o oprostu duga nekadašnjeg predsjednika ovog kluba Azmira Husića.

Prema podacima kojeg je objavio tuzlaznski premijerligaš Husić je Slobodi oprostio 543.693 KM. Isto je uradilo i nekoliko kompanija te kojim su Crveno-crni dugovali.

Tako ukupan iznos na stavku Otpisane obaveze iznosi preko dva miliona KM, tačnije 2.187.119. KM. Pored Husića, najviše druga je oprostila i firma Giprom d.o.o. u iznosu od 758.375 KM.

Inače, Sloboda je od 1. januara do 31. decembra 2019. godini ostvarila prihode u iznosu od 4.139.291 KM, dok su rashodi za isti period izonsili 2.090.503 KM.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Najveći finansijer tuzlanskog velikana u prošloj godini bilo je Grad Tuzla sa iznosom od 1.480.000 KM. Kompletan finansijski izvještaj FK Sloboda pogledajte ovdje.

Inače, kada su u pitanju menadžerske provizije nakon angažovnaja Almira Bekića i Amera Bekića njihovom zastupniku je isplaćen iznos od 5.000 KM.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.