Izgubit će smisao?

Merseyside Derby biti će prebačen u drugi grad?

Esmer Oštraković

Još jako malo vremena ostalo je do nastavka sezone u Premiershipu, te svi sa nestrpljenjem čekamo prvi sudijski zvižduk.

Jedna od boljih utakmica koja će biti odigrana do kraja sezone jeste ona u okviru 30. kola kada se igra susret između Evertona i Liverpoola.

Čini se da ta utakmica neće biti odigrana na Goodison Parku, koji je dom Evertona, nego bi čak mogla biti prebačena u drugi grad.

Razlog je jasan, a to su navijači i velike skupine ljudi koji bi se sasvim sigurno našli na jednom mjesto, a to se želi spriječiti.

Navodno postoje četiri opcije. Prva je ST. Marys Park u Southamptonu. Druga je Wembley, a treća stadion Tottenhama u Londonu. Kao posljednja opcija je King Power Stadium u Leicesteru.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.