Napušta Željezničar

Aleksandar Jovanović sve bliži odlasku u Australiju

Midhat Šljivak

Defanzivac FK Željezničar Aleksandar Jovanović (30) sve je bliži odlasku u Australiju.

Iskusnom 30-godišnjem štoperu ugovor sa Željezničarom ističe na kraju mjeseca i on će kao slobodan fudbaler moći da potraži novu sredinu.

Čini se već kako se njegova nova stanica već zna. Australski mediji javljaju da je Jovanović već sve dogovorio s ekipom Macarthur Bullsa, novim članom elitne australske lige.

Već dugo se piše o njegovom potencijalnom dolasku u ovaj klub. Navodno je sada dogovor još i bliži, ali će konačan dogovor sačekati još određeni period kako bi klub ispunio sve financijske uslove za dovođenje pojačanja.

Jovanović je rođen u Australiji. Karijeru je počeo u ovoj zemlji, ali je još kao tinejdžer stigao u Srbiju, gdje je nosio dres Vojvodine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon toga je igrao za Novi Sad, Hajduk iz Kule, a karijeru je gradio još na Tajlandu, Koreji i Kini...

Za Željezničar je Jovanović odigrao svega dvije utakmice, jednu u Premijer ligi i jednu u Kupu Bosne i Hercegovine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.