Od Atajića se očekivalo više u dresu Mladosti, jer je u Kakanj stigao kao veliko pojačanje i kao igrač koji donosi prevagu na terenu

Mladost mu neće ponuditi novi ugovor

Bahrudin Atajić završio epizodu u Doboju kod Kaknja · Saznajemo

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Fudbaleri Mladosti iz Doboja kod Kaknja i naredne sezone će igrati u Premijer ligi. Kakanjci će u narednoj sezoni također težiti forsiranju mladih igrača.

Nekolicina iskusnijih igrača, odnosno onih kojima ističe ugovor u narednoj sezoni neće više nositi dres Mladosti. Jedan od takvih je i 27-godišnji ofanzivac Bahrudin Atajić.

Ovom nogometašu je istekao ugovor s klubom iz Kaknja, a kako saznajemo ovom igraču neće biti ponuđen novi, te će moći nastaviti karijeru u drugom klubu.

Atajić je u Mladost došao u augustu 2018. godine iz švedske Landskrone kao veliko pojačanje. Za ekipu iz Kaknja je odigrao 46 utakmica uz sedam golova i dvije asistencije. U prošloj sezoni za klub iz Doboja kod Kaknja odigrao je 19 mečeva uz dva gola i jednu asistenciju na svome kontu.

Osim Atajića, klub će vjerovatno napustiti i golman Velić, dok će se razgovarati s kapitenom Isakovićem o eventualnom novom ugovoru. Klub iz Kaknja 17. juna će krenuti s pripremama za novu sezonu, a prozivku će izvršiti Fahrudin Šolbić, koji će i naredne sezone predvoditi ovaj tim.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.