FK Mladost Doboj Kakanj u narednoj sezoni bez najboljeg igrača
Fanimo je imao veoma dobru sezonu, jedno vrijeme se povezivao i sa prelaskom u Željezničar, ali na kraju će svoju karijeru ipak nastaviti u inostranstvu

Fanimo odlazi u inostranstvo

FK Mladost Doboj Kakanj u narednoj sezoni bez najboljeg igrača · Saznajemo

Dino Kurbegović

Fudbaleri Mladosti iz Doboja kod Kaknja i naredne sezone će igrati u Premijer ligi BiH. Iako su prošle sezone imali jednu od najmlađih ekipa u ligi, izabranici Fahrudina Šolbića uspjeli su prije proglašenja pandemije koronavirusa osigurati mjesto izvan zone ispadanja.

U narednoj sezoni klub iz Kaknja će nastaviti s forsiranjem mladih igrača, a klub će pokušati i unovčiti određene igrače, s kojima još ima ugovor. Kako saznaje naš portal, najbolji igrač Mladosti Matthias Fanimo sigurno neće igrati naredne sezone za ovaj klub.

Ovaj 26-godišnji krilni napadač u prošloj sezoni je u 17 utakmica imao učinak od pet golova i isto toliko asistencija, a ugovor s Mladosti mu vrijedi još godinu dana. S obzirom na veliki interes inostranih, ali i domaćih klubova za ovog igrača, on će sigurno napustiti sadašnji klub, a naredna destinacija će biti u inostranstvu, budući da nijedan klub iz BiH ne može platiti obeštećenje za ovog igrača. Mladost će za ovog igrača sigurno inkasirati lijepu sumu novca, sa kojom će moći pokriti dosta finansijskih obaveza za narednu sezonu.

Matthias Fanimo u Mladost je u januaru 2019. godine došao iz slovenske Drave, a to se pokazao kao sjajan potez predsjednika Mensura Mušije. U 29 utakmica za Mladost postigao je šest golova uz devet asistencija.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U narednom periodu bit će poznato ime novog kluba ovog bivšeg omladinskog reprezentativca Engleske.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi