Lijevi bek ide u redove rivala

Dario Rugašević jako blizu Pecare · Saznajemo

Midhat Šljivak

Dario Rugašević vjerovatno će i naredne sezone igrati u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Nakon što nije uspio da dogovori nastavak saradnje s HŠK Zrinjski, 29-godišnji lijevi bek postao je slobodan igrač, a kako SportSport.ba saznaje, takav status neće imati još dugo.

Rugašević bi, kako saznajemo, od naredne sezone mogao igrati na Pecari u dresu velikog rivala NK Široki Brijeg. Pregovori između dvije strane su počeli, napreduju jako dobro i ovaj defanzivac će po svemu sudeći i dalje igrati u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Protekle sezone ovaj fudbaler je odigrao ukupno 20 utakmica u svim takmčenjima za Plemiće, čiji je član bio od oktobra 2018. godine.

Hrvatski fudbaler je prije mostarskog tima igrao za poljski Piast Gliwice, rumunski Gaz Metan, dok je u svojoj zemlji nastupao za Cibaliju i RNK Split.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.