Spreman otići tamo gdje će biti važan

Vidal najavio odlazak iz Barcelone?

Edmir Škorić

Arturo Vidal potvrđuje da bi mogao napustiti Barcelonu ako se ne osjeća 'važnim' i da još uvijek ima 'odličan odnos' s Antoniom Conteom, trenerom Intera.

Vidal je već drugu godinu u Barceloni, ali povezuje se sa Interom i bivšim trenerom. Nije isključeno da na kraju sezone ode iz Barcelone, što je i sam potvrdio.

"Imam 33 godine, ali ako dobro treniram, osjećam da mogu igrati na najvišem nivou još tri ili četiri sezone", rekao je Čileanac, dodavši:

"Moji GPS podaci govore sami za sebe. Pogledajte samo koliko prostora pokrijem u svakoj utakmici. Zadovoljan sam i imam gomilu odličnih saigrača, ali želim se osjećati važnim. Ako nisam, onda ću potražiti nešto drugo u karijeri. Volim igrati, ne mislim sve utakmice, već one najteže i najvažnije", poručio je Vidal.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Veznjak je s Conteom osvojio tri Scudetta kada su zajedno radili u Juventusu između 2011. i 2014. godine.

"Imamo sjajan odnos, on zna da sam pobjednik i da može da mi vjeruje".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.